Objavljeno: 12.1.2024 11:00 | Teme: umetna inteligenca, ChatGPT

Umetno inteligentni Rabbit razprodan

Ena boljših naprav s sejma CES 2024, ki zmore nekaj, kar ChatGPT ne zna, je tako navdušila uporabnike, da so jo razgrabili.

Podjetje Rabbit, ki ga vodi izvršni direktor Jesse Lyu, je predstavilo AI pripomoček R1, kompaktno napravo, približno polovico velikosti telefona iPhone, ki ima 2,88-palčni zaslon, občutljiv za dotik, vrtljivo kamero za fotografiranje in snemanje videoposnetkov ter kolesce/gumb za navigacijo ali pogovor z vgrajenim umetno inteligentnim pomočnikom. Napravo poganja 2,3 gigaherčni procesor MediaTek s 4GB pomnilnika RAM in 128GB prostora za shranjevanje. Strojna oprema je v zaobljenem ohišju, ki ga je zasnovalo znano oblikovalsko ime Teenage Engineering. Baterije naj bi bilo dovolj za celodnevno delo.

R1 poganja Rabbitov operacijski sistem, Rabbit OS, ki temelji na modelu Large Action Model (LAM). Slednji deluje kot univerzalni krmilnik za aplikacije, omogoča nadzor nad glasbo, zna naročiti taksi, pomaga pri nakupovanju živil, pošilja sporočila in še več. R1 ima tudi poseben način usposabljanja, ki omogoča uporabnikom, da napravi pokažejo, kako izvesti določeno dejanje. Naprava se poveže s portalom Rabbit Hole, ki ponuja prijavo v različne storitve. 

Vso zalogo desettisočih kosov Rabbita R1 so po ceni 200 ameriških dolarjev prodali v prvih štiriindvajsetih urah. Kupci bodo pomočnike prejeli marca, drugi pa se že lahko naročijo na novo serijo izdelka, ki se bo na proizvodnem traku znašla kasneje.

22wlLy7hKP4

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji