Objavljeno: 27.9.2018 05:00

Uber zaradi zamolčanega vdora ob 148 milijonov dolarjev

Uber spoznava, da izgubljanje podatkov in prikrivanje vdorov ni poceni. Zaradi vdora, ki se jim je zgodil leta 2016, a so ga več kot leto dni prikrivali, bo podjetje plačalo 148 milijonov dolarjev. Tako predvideva poravnava, ki so jo sklenili s tožilci iz vseh 50 ameriških zveznih držav, potrditi pa jo mora še sodišče.

Lani novembra je Uber razkril, da so hekerji leta 2016 vdrli v njihov sistem in odnesli podatke o več kot 75 milijonih opravljenih voženj ter več kot sedem milijonov voznikov. Uber ni le prikrival vdora, temveč je hekerju celo plačal 100.000 dolarjev, da bi ta izbrisal ukradene podatke. Zaradi tega si je Uber prislužil sodni postopek, saj morajo podjetja takoj po odkritju vdora to prijaviti in obvestiti svoje stranke.

Uber bo plačal 100 dolarjev vsakemu ameriškemu vozniku, kar bo skupaj naneslo okrog 60 milijonov dolarjev (približno 600.000 jih je bilo). Preostanek bo globa, ki bo porabljena za financiranje pregledov v prihodnosti. Poleg tega je moral Uber sprejeti ukrepe za izboljšanje varnosti, poslovno integriteto in se zavezati k četrtletnim zunanjim pregledom naslednji dve leti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji