Objavljeno: 4.12.2015 12:00

Uber v Zagrebu v težavah?

Pisali smo že o tem, da je novodobna ameriška »taksi služba« Uber s svojim delovanjem pričela tudi v Zagrebu, pisali pa smo tudi že o tem, da Uber v mestih, kjer se pojavi, zelo pogosto sproža demonstracije obstoječih taksistov in/ali prepovedi delovanja mestnih/državnih oblasti.

V Zagrebu obstoječi taksisti z Uberjem menda nimajo težav, saj so mnogi dodatno začeli delati tudi za Uber. Pravijo, da jih Uber sicer plačuje manj kot obstoječa taksi združenja, vendar je storitev tako priljubljena, da imajo veliko več strank.

Težave pa imata, kot kaže, mestna oblast in država. Lotili sta se jih finančna in davčna uprava, negativno mnenje o storitvi je izrazil tudi zagrebški župan. Mestne oblasti pa so ravnokar do leta 2017 ukinile izdajanje novih licenc za taksiste, kar podporniki Uberja vidijo kot prvi korak k oteževanju poslovanja podjetja. Spremenili so tudi pravilnik delovanja taksi služb, ki sedaj prepoveduje zastonjske vožnje, ki jih je Uber promocijsko uvedel za tiste, ki so v sistem pripeljali novo stranko. 

V aktualnem Monitorju si lahko preberete tudi daljši članek o Uberju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji