Objavljeno: 20.11.2015 05:00

Tudi LG se gre mobilna plačila

Prihodnost plačevanja bo očitno tesno povezana s pametnimi telefoni in drugimi mobilnimi napravami, zato na ta trg vstopajo vsi, ki v panogi mobilnih naprav kaj pomenijo. Druščini Appla, Googla in Samsunga se sicer nekoliko pozno, a bolje pozno kot nikoli, pridružuje tudi LG.  Za zdaj le v domači Južni Koreji.

Mobilno plačevanje s sistemom za brezkontaktno komunikacijo (NFC) podpirata Googlov Android Pay in Android Pay, ki ima tudi daleč največji tržni delež. Priključek lovi Samsung Pay, ki se je sicer v tekmo vključil nekoliko pozneje, a ponuja zanimivo dodano vrednost. Njegova tehnologija deluje tudi tam, kjer trgovci še ne podpirajo NFC, saj si lahko zapomni in reproducira magnetni zapis plačilnih kartic. In sedaj prihaja LG.

Nov sistem so najavili kar na Facebooku in bili pri tem silno skopi, saj niso obelodanili nobenih konkretnih podatkov o specifikacijah, zmožnostih in razširjenosti. Povedali so, da ga bodo uvedli v sodelovanju z največjima južnokorejskima bankama in da bo sprva omejen le na Južno Korejo. To je razumljivo, saj ima tam LG večji tržni delež kot globalno, pa tudi na sploh je nove storitve bolje testirati in zoreti na manjših trgih. Če bo LG Pay uspel doma, si ga lahko obetajo tudi Američani, Evropa pa bo verjetno še morala malo počakati.

To pa je tudi zelo veliko vprašanje. Google in Apple sta trenutno absolutno premočna in celo Samsung ima težave z lovljenjem priključka, pa čeprav je njegov tržni delež bistveno večji od LG-jevega in čeprav ponuja nekatere storitve, ki jih velika dva ne. Je na trgu prostora za štiri? Nič ne kaže.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji