Objavljeno: 17.11.2013

Tudi Apple uvedel sodelovanje

Potem, ko je pred dnevi Microsoft svoje Web Apps nadgradil z dodatkom realnočasovnega urejanja, so pri Applu podobno opremili tudi svoje iWorks for iCloud.

Tako je v iWorks for iCloud – gre za aplikacije, temelječe na spletnem brskalniku, ki so po novem del Applove pisarne iWorks - zdaj mogoče simultano urejati dokumente, preglednice, predstavitve in drugo. Na ta način je omogočeno sodelovanje večih oseb na projektu, preprosto medsebojno posredovanje sprememb in prikaz tistih uporabnikov, ki trenutno delajo na konkretnem dokumentu.

Najavo o tej nadgradnji smo sicer dobili že na predstavitvi novih iPadov konec oktobra, podobno novost pa je nedavno vpeljal tudi Microsoft v svojem oblačnem Officu 365.

Pri Applu sicer zatrjujejo, da niso kopirali konkurence ter da gre preprosto za najpogosteje izraženo željo njihovih uporabnikov. Mimogrede, Googlove Apps sodelovalno urejanje dokumentov omogočajo že vse od začetka delovanja leta 2010.

Aplikacije v iWorks for iCloud so dobile še nekaj drugih malenkosti, po novem je denimo olajšano tiskanje, omogočeno pa je tudi ustvarjanje map za lažjo organizacijo dokumentov. iWorks for iCloud je za uporabnike brezplačen, za prenos iz iCloud.com potrebujete le svoj Apple ID.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji