Objavljeno: 25.1.2014 05:00

Trgovina Play ni od muh

Googlova spletna tržnica Play je odrasla. Če je spočetka zanjo veljalo, da Applovi App Store ne seže niti do gležnjev, danes temu ni več tako. Razvijalci programov za operacijski sistem Android dobijo devetdeset centov na vsak dolar, ki ga zaslužijo kolegi iz okolja iOS, medtem ko samemu sistemu priljubljenost še vedno strmo narašča in ga uporablja že 76 odstotkov vseh mobilnih naprav na svetu.

Google se priljubljenosti tržnice zaveda, zato njeno uporabo zaračunava. Vsak proizvajalec mobilnih naprav mora za dostop do trgovine plačati licenčnino. Android je resda odprt in zastonj, tržnica Play pa ni. V javnosti se o znesku, ki ga morajo proizvajalci plačati za njeno uporabo, na veliko ugiba. Največkrat se omenja 0,75 dolarja po napravi. Kdor zahtevanega ne plača, lahko trgu ponudi zgolj invalidno napravo, kar telefon (ali tablica) z Androidom in brez tržnice Play vsekakor je.

The Guardian

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

klemen_ | 26.1.2014 | 15:50

Spet neke poceni reklame, jaz za android ne dam niti centa, ga kakorkoli primerjat z app store je že prav neumno. Kaj ti pomaga obširnost če je pa kvaliteta na psu.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji