Objavljeno: 5.4.2014 01:00

TomTom Runner Cardio

Pametne ure vseh tipov so eno najbolj »vročih« področij zabavne elektronike ta hip. Ne samo, da se z njimi ukvarjajo tradicionalni proizvajalci ur, temveč vse bolj tudi proizvajalci računalnikov, mobilnih naprav in druge elektronike, celo navigacijskih naprav.

Nizozemski TomTom, bolj znan po kvalitetnih prenosnih navigacijskih napravah, je tako predstavil inovativni uri TomTom Runner Cardio in zmogljivejšo različico Multi-sport Cardio, namenjeni športnim navdušencem. Inovacija je predvsem sistem za merjenje srčnega utripa.

Namesto pogosto motečih tipal, ki jih tipično zapnemo okoli prsnega koša, ima TomTomova novost tipalo vgrajeno v samo uro. Tu se nahaja optično tipalo z imenom Mio, ki zna meriti spremembe v hitrosti pretoka krvi s osvetljevanjem žil skozi kožo in merjenjem odseva. Novost je prvič uporabljena v tovrstnih urah, glede na napovedi drugih proizvajalcev pa utegnemo tovrstna tipala srečati kmalu tudi v številnih drugih modelih.

TomTomove ure imajo vgrajene velike zaslone, krmilimo jih z eno samo večfunkcijsko tipko na urinem pasu, vgrajene imajo seveda sprejemnik GPS za beleženje pretečene proge in bluetooth za izmenjavo podatkov in priključitev dodatnih tipal.

Še zmogljivejši je model Multi-Sport Cardio, ki namenjen kolesarjem, plavalcem in seveda triatloncem. Vgrajena ima še tipala za kadenco, barometrični višinomer in tipalo za merjenje gibanja pri plavanju, kjer lahko meri število zamahov, čas, hitrost in število krogov.

Uri sta že na voljo v prodaji, za ceno 269 oziroma 299 evrov.

ftV_6zRsV_o

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji