Objavljeno: 5.7.2024 07:00

Threads ima po enem letu 175 milijonov uporabnikov

Mark Zuckerberg je sporočil, da je družbeno omrežje Threads ob prvi obletnici doseglo 175 milijonov uporabnikov. Pred točno letom dni je Meta izdala omenjeno aplikacijo v App Storu z velikopoteznimi načrti, da ogrozi Twitter (oziroma X), ki je po Muskovem prevzemu marsikomu postal nelagoden.

Threads je sprva rasel eksplozivno in v dveh dneh dosegel 100 milijonov uporabnikov, kar pa je bil zgolj privid. Threads je bil privezan na Instagram, zato je bilo možno račun aktivirati z enim klikom, večina novih uporabnikov pa je zgolj iz radovednosti pogledala, kaj se na strani dogaja.

A čeprav je bila prvotna rast napihnjena, je Threads vendarle vztrajno rasel. Meta sicer ne razkriva podatkov o številu dnevno aktivnih obiskovalcev, kar je vsekakor bolj relevantna metrika kot število unikatnih obiskovalcev na mesec. To kaže, da Threads še vedno veliko obiska ustvari z občasnimi obiskovalci, kar ni njegov cilj. Zuckerberg si prizadeva, da bi Threads postal naslednja aplikacija z milijardo uporabnikov. To bi lahko dosegel tudi z osredotočanjem na posamezne trge, kjer Twitter ni zelo popularen, denimo na Japonskem.

Ali se bo to res zgodilo, bomo še videli. A Threads je tu in če ne drugega, nič ne kaže, da bi klavrno propadel. Ni pa nujno, da bo postal največji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji