Objavljeno: 16.8.2023 07:00

Threads ni uspel ogroziti Twitterja

Metina aplikacija Threads je julija v tednu dni nabrala več kot 100 milijonov uporabnikov, s čimer je resno zagrozila Twitterju. Dober mesec dni pozneje ima manj kot odstotek aktivnih uporabnikov, s čimer pošteno zaostaja za Twitterjem, ki jih ima kljub vsem pretresom še vedno dobrih 100 milijonov.

Da je Threads tako eksplodiral, ni presenetljivo. Julija je bilo razočaranje nad Twitterjem visoko, Threads pa je omogočil enostavno uporabo vsem, ki so imele račun pri Meti, torej Facebook ali Instagram. Število uporabnikov oziroma registracij je bilo tako umetno napihnjeno, saj je dobesedno zadostoval en klik.

Pomembneje je, koliko ljudi bo uporabljalo novo družbeno omrežje. Trenutno ima okoli 570.000 aktivnih uporabnikov, kar je 80 odstotkov manj kot julija. Zapuščajo jo tudi podjetja, ki so počasi nehala objavljati na Threads. Platforma sicer nikoli ni prehitela Twitter, saj je imela v najbolj aktivnih dneh 50 milijonov uporabnikov, kar je še vedno pol manj od Twitterja. No, sedaj je na stotinki te številke.

Similarweb

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji