Objavljeno: 19.11.2021 11:56 | Teme: procesor

Texas Instruments gradi nove tovarne procesorjev

Podjetje bo začelo gradnjo dveh novih tovarn za proizvodnjo procesorjev, skupaj bodo zanje odšteli do 30 milijard dolarjev.

Obe tovarni bosta zgrajeni v ameriški zvezni državi Texas, gradnja naj bi se začela prihodnje leto. Tovarni naj bi začeli z obratovanjem leta 2025, seveda če bo šlo vse po načrtih. Pri tem velja opozoriti, da gre za procesorje, namenjene uporabi v proizvodnji industriji ter v avtomobilizmu. Ti procesorji so torej manj napredni kot procesorji, ki jih poznamo iz pametnih telefonov in računalnikov, še vedno pa gre za področje, ki je v tem trenutku v hudem pomanjkanju.

V ta segment se podjetjem do nedavnega ni splačalo vlagati, saj so marže razmeroma nizke, z vse večjimi pritiski na dobavne verige in proizvodnjo pa se tudi tu ekonomika spreminja. TI ima sicer v gradnji še eno tovarno, s proizvodnjo naj bi začela v  drugi polovici prihodnjega leta, še ena pa leta 2023.

Texas Instruments je sicer eno največjih podjetji na svetu za proizvodnjo procesorjev in različnih integriranih vezij. Sedež imajo v mestu Dallas v zvezni državi Texas, v lasti pa imajo preko 45.000 patentov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji