Objavljeno: 9.2.2012

Televizorji z razpoznavo zvoka in kretenj

Samsung bo še pred koncem marca na svetovni trg poslal novo družino televizorjev, ob katerih se zdijo današnji Smart TV vse prej kot pametni. Novi televizorji serije ES8000 bodo namreč vsebovali dve pomembni inovaciji - krmiljenje funkcij (npr izbiro kanalov) z uporabo glasu oziroma kretenj z rokami.

Televizorji, ki so naravni nasledniki dosedanje najzmogljivejše serije z izjemno tankim robom, imajo kljub temu dovolj prostora za vgrajeno video kamero, ki lahko omogoči videokonference, še bolj pomembno pa je, da omogoča razpoznavo kretenj osebe pred kamero, podobno kot to počne Microsoftov Kinect, dodatek za igralne konzole Xbox.

Za nameček je vgrajena možnost krmiljenja s pomočjo govora, kar pride prav zlasti pri vnosu iskalnih nizov v spletni brskalnik ali druge spletne storitve, za kar smo doslej potrebovali tipkovnice. V ta namen so v televizor vgradili zmogljivo procesor z dvojnim jedrom, kar pomeni, da imamo zdaj v televizorju procesno zmogljivost, ki je enakovredna tablicam ali celo več.

Novi televizorji serije ES8000 bodo na voljo z zasloni med 46 in 65 palci. Dobra novica pa je tudi to, da bo Samsung kasneje zmožnost razpoznave govora in kretenj prodajal tudi kot "evolucijski komplet" za nekatere dosedanje Smart TVje, kar bo najbrž všeč tistim, ki so že odšteli lep kup denarja.

Samsungovo hitenje najbrž ni brez razloga, saj očitno želijo prehiteti družbo Apple, ki snuje svoje prve televizorje z zelo podobnimi lastnostmi.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji