Objavljeno: 10.4.2019 11:00

Televizor Bang & Olufsen z zvočniki v obliki kril

Bang & Olufsen še vedno navdušuje s svojimi oblikovnimi mojstrovinami in nenavadnimi idejami v kombinaciji s sodobno elektroniko. V okviru oblikovalske razstave Milan Design Week 2019 so tako prikazali nov televizor Beovision Harmony, pri kateremu se ob uporabi zvočniki »odprejo« kot krila od metulja.

Beovision Harmony je že sam po sebi vrhunski izdelek, ki vsebuje 77-palčni zaslon OLED narejen s strani družbe LG Electronics. LG je prispeval tudi sistemsko programsko opremo, webOS 4.5. Bang & Olufsen je na vse skupaj prispeval vrhunske zvočnike, ki predvajajo zvok v treh prostorskih kanalih, podpira pa tudi spletne pretočne storitve, kot so Netflix, Amazon, YouTube Tunein in Deezer, povrh vsega pa deluje kot gostitelj za Airplay 2, Chromecast in bluetooth povezave. Zvočniki so seveda narejeni iz kakovostnega lesa in aluminija.

Zaslon televizorja ima motorizirano dvigalo. Ko ni v uporabi, leži nizko ob tleh in je delno prekrit z zvočniki. Na ta način je manj moteč element v prostoru. Ko ga prižgemo, se zaslon dvigne na izbrano višino, pri tem pa se zvočniki odprejo kot krila metulja in postavijo v delovni položaj, ki je pod zaslonom televizorja.

Po tradiciji Bang & Olufsen je cena izvirnega televizorja astronomska. Za 18.500 evrov je mogoče dobiti že srednje velik avto, toda za moderno obliko je bilo od vedno treba odšteti nekaj več.

TT9DATL1YbM

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji