Objavljeno: 7.10.2020 11:49 | Teme: Telekom, telekomunikacije

Telekomovo omrežje z večurnim izpadom

Telekom Slovenije je včeraj, torej v torek, 6.10, doživel večji izpad storitev tako na fiksnem kot mobilnem omrežju.

Izpad je trajal okoli tri ure, med drugim so bili za nekaj časa onemogočeni tudi klici na nujne številke, denimo 113. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za programsko napako, v spletu se pojavljajo govorice, da naj bi bilo to povezano z nadgradnjo opreme v Ajdovščini. Za komentar smo se obrnili na Telekom Slovenije, odgovor (ki žal ne vsebuje kakih tehničinih podrobnosti) objavljamo v celoti:

V torek, 6. oktobra 2020, je v dopoldanskem času nepričakovano prišlo do težav v delovanju opreme enega od pomembnih sistemov, zaradi česar je bilo moteno delovanje nekaterih komunikacijskih storitev, predvsem IP-telefonije, številk 080 in delno tudi mobilni prenos podatkov, kar so občutili nekateri naši uporabniki. V navedenem primeru je prišlo do motenj delovanja programske opreme, kjer imamo sicer vzpostavljeno nadomestno rešitev. Skladno z operativnimi postopki smo nemudoma aktivirali naše strokovnjake za omrežje in dobavitelja opreme, ki so težavo locirali in izolirali ter znova vzpostavili nemoteno delovanje. Uporabnikom se opravičujemo za nevšečnosti in se jim zahvaljujemo za razumevanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

FastInternet | 9.10.2020 | 12:21

Hrvaški Telekom vzpostavi 5G in imajo večurni izpad en dan kasneje. Telekom Slovenije vzpostavi 5G na isti način in imajo večurni izpad en dan kasneje. Hm, le kaj bi lahko bilo krivo?

Matjaž Klančar | 9.10.2020 | 12:35

5G, vsekakor. Razen, da HT 5Gja v resnici še ni postavil ;) Oz. ga je, ampak ni na voljo za smrtnike.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji