Objavljeno: 13.2.2018 01:00

Telefon z diamantnim zaslonom

Stekleni pokrovi zaslonov so še vedno največja ranljivost sodobnih pametnih telefonov. Kljub temu, da številni proizvajalci uporabljajo kemično ojačana stekla, kot je Gorilla Glass, nekateri pa tudi sloj iz safirja, ki preprečuje pokanje, so počena stekla zagotovo največja nevšečnost pri rabi dragih prenosnih naprav.

Podjetje Akhan Semiconductor obljublja, da bo v naslednjem letu to pomanjkljivost močno izboljšalo. Miraj Diamond Glass je povsem nov tip diamantnega stekla, ki uporablja posebno strukturo kristalnih nano delcev, ta pa preprečuje razpoke in okvaro materialov, ki se nahajajo pod tem slojem.

Miraj Diamond Glass uporablja umetno ustvarjene diamantne strukture narejene v laboratoriju, ki so baje celo bolj trpežne od naravnih kristalov. Uporabiti jih bo mogoče v kombinaciji z drugimi materiali, kot je na primer steklo Gorilla Glass. Inženirji družbe Akhan se ukvarjajo tudi z zmanjšanjem odboja svetlobe, kar pomeni, da bi bili zasloni prevlečeni z diamantno strukturo bolje vidni na dnevni svetlobi, posledično pa bolj varčni pri porabi energije.

Akhan Semiconductor obljublja, da bo prvi telefon z diamantnim zaslonom na voljo v letu 2019, ne želijo pa razkriti, kateri proizvajalec bo prvi z novim tipom zaslona. Pričakujemo lahko, da bodo tovrstni zasloni uporabljeni predvsem pri najdražjih modelih, saj je proizvodni proces za zdaj še precej drag. Kasneje naj bi tovrstne zaslone uporabljali tudi v drugih tipih naprav, kot so pametne ure in športne zapestnice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji