Objavljeno: 17.11.2003

Symantecovo krpanje varnosti

Pri Symantecu so pred kratkim ponudili novo različico programa Ghost za nameščanje in posodabljanje programske opreme v več računalnikih hkrati. Ghost 8.0 Corporate Edition naj bi nadomestil veliko administratorskega dela, ki ga zahteva posodabljanje programov v namiznih ali prenosnih računalnikih v srednje velikih in velikih podjetjih.

Že program Ghost 7.0 je administratorjem omogočal hkratno posodabljanje računalnikov iz osrednjega namestitvenega mesta, saj so lahko v omrežje >>poslali<< novo različico programa ali operacijskega sistema. Sedaj pa lahko tako namestijo popravke, pa tudi bližnjice na namizju.

Vendar pa lahko Ghost 8.0 v omrežju porabi zelo veliko pasovne širine. S tem se pri Symantecu že ukvarjajo. Program zna sicer samodejno ugotoviti, ali ima osebni računalnik dovolj prostora na disku in pomnilnika za nadgradnjo, obenem pa tudi ugotovi, katere popravke potrebuje kateri računalnik. Administratorji lahko vključijo tudi možnost shranjevanja prejšnje različice programa za primer, če nova različica ne deluje pravilno.

Symantec, ki je znan predvsem po protivirusnih rešitvah in orodjih za vzdrževanje osebnih računalnikov, je podjetje PowerQuest kupil septembra letos.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji