Objavljeno: 19.10.2018 09:00

SwiftKey prihaja v Windows

V prihajajoči večji nadgradnji sistema Windows 10 bo kar nekaj novosti, ena izmed koristnejših bo vgradnja tehnologije SwiftKey za natančno odpravo tipkarskih napak.

Pri Microsoftu so Swiftkey napovedali že spomladi, pred časom pa potrdili, da bo na voljo v oktobrskem svežnju popravkov in nadgradenj. Gre za nadgradnjo na različico 1809, ki je bila sprva napovedana za drugi oktober, a so jo po seriji težav in napak nadgradnjo začasno umaknili. Nadgradnja je trenutno na voljo za vse, ki sodelujejo v Microsoftovem programu »Insider«, pričakujemo lahko, da bo v kratkem objavljena za širšo uporabo.

SwiftKey je sicer ena izmed najbolj priljubljenih programskih tipkovnic na Androidu, že dlje časa pa je na voljo tudi za iOS. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2008, februarja leta 2016 pa jih je kupil Microsoft - za 250 milijonov dolarjev. Velika prednost tipkovnice je uporaba strojnega učenja za učenje naših pisalnih navad, zaradi česar je stopnja uspešnega popravljanja tipkanih napak vedno večja. Med več kot dvestotimi podprtimi jeziki je tudi slovenščina, v Windows bo ta na voljo nekoliko kasneje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji