Objavljeno: 4.2.2004

Sun nadgrajuje Java Desktop System

Podjetje Sun Microsystems namerava do drugega polletja ponuditi novo različico okolja Java Desktop System, ki bo imelo vgrajena nova orodja za osrednje upravljanje javanskih odjemalcev. Java Desktop System (JDS) so ponudili lani in želeli pritegniti delež uporabnikov okolja Windows. Operacijski sistem je trenutno na voljo za 50 dolarjev za uporabnika letno, zaradi večjih stroškov pa bo od polletja dražji - stal bo 100 dolarjev letno za posameznega uporabnika.

V prvi različici so se snovalci JDS osredotočili na uporabnost, v drugi pa bodo obogatili funkcionalnost za upravitelje. Eno od novih orodij bo omogočalo enostavno nalaganje popravkov in novih programov ter posodabljanje namizja na daljavo, pa tudi prilagajanje delovanja programov glede na funkcijo zaposlenih in podobno.

Pri Sunu želijo z okoljem JDS predvsem razkleniti Microsoftov primež na področju osebnih računalnikov v poslovni rabi, v treh letih pa želijo prodati 50 milijonov licenc. Enega pomembnejših poslov pa so sklenili novembra s kitajsko družbo China Standard Software - obsegala je kar milijon licenc za JDS. Predstavniki Suna sicer ne povedo, koliko licenc so prodali doslej, vendar poudarjajo, da je zanimanje za tovrstno rešitev vse večje, predvsem v velikih podjetjih, kjer stroški zaradi nakupov Microsoftovega OS in pisarniške zbirke ter drugih orodij strmo naraščajo.

http://java.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji