Objavljeno: 3.12.2003

StoneGate IPS

Finski proizvajalec varnostnih in visoko dostopnih rešitev Stonesoft je najavil nov izdelek StoneGate IPS, ki je namenjen inteligentnemu odkrivanju vdorov in odzivu nanje. Po raziskavah organizacije Gartner so sistemi za odkrivanje vdorov upravitelje sistemov pogosto obremenjevali z lažnimi alarmi. StoneGate IPS z inteligentno analizo nudi dosti natančnejše odkrivanje sumljivih dogodkov, poleg tega pa omogoča uporabo samodejnih odzivov na zaznane vdore in tako bistveno zmanjša breme upraviteljev sistema in stroške vzdrževanja zaščite.

StoneGate IPS doseže veliko natančnost s pomočjo več različnih metod odkrivanja vdorov. V bazi pravil lahko upravitelji sistemov določijo katera metoda naj bo uporabljena pri katerem tipu prometa, modul z imenom Analyzer pa izvaja analizo dogodkov in preverja njihovo povezanost.

StoneGate IPS bo na voljo kot samostojen izdelek ali v okviru rešitve StoneGate Security Platform, v kateri bo popolnoma integriran z rešitvami StoneGate MultiLayer Firewall in StoneGate MultiLink VPN. Vse te komponente so upravljanje in nadzirane z enega mesta in imajo skupno komunikacijsko ogrodje ter koncepte s katerimi dosežejo optimalno varnost in učinkovitost upravljanja. Izdelek bo na voljo predvidoma v prvih mesecih leta 2004 in sicer kot varnostna naprava ali kot programske oprema, ki se lahko namesti na standardno strojno opremo.

http://www.stonesoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji