Objavljeno: 28.11.2003

Standardi proti Ciscovih načrtih v WLANu

Na pobudo proizvajalcev brezžičnih izdelkov in družbe NTT DoCoMoja se je sestalo združenje za standarde Internet Engineering Task Force (IETF), ki bo pripravilo standard za komuniciranje WLAN stikal s t.i. tankimi dostopnimi točkami, kar bi omogočilo povezovanje brezžičnih stikal in dostopnih točk različnih proizvajalcev v eno omrežje.

Standard bi tudi omogočal samodejno odkrivanje in nadzor nad brezžičnimi dostopnimi točkami, postavil pa bi tudi ogrodje za hkratno nadgradnjo večjega števila dostopnih točk iz centrale. Standard se bo imenoval protokol za tanke dostopne točke (Lightweight Access Point Protocol - LWAPP), pri IETF pa predvidevajo, da ga bodo pripravili v letu do letu in pol.

Tak standard bi predstavljal resno konkurenco Ciscovem konceptu t.i. debelih dostopnih točk, ki temelji na Ciscovih tehnologijah in tako ne omogoča priklopa opreme drugih proizvajalcev. Cisco je sicer znan po vpeljavi novih omrežnih tehnologij na osnovi svojih standardov, pri čemer predvsem kritizira standardizacijska združenja, da reagirajo preveč počasi.

http://www.ietf.org

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji