Objavljeno: 24.8.2015 12:00

Spotify je postal radoveden

Soptify, v svetu najbolj priljubljena storitev pretočne glasbe (ki pri nas ne deluje…), zadnjih nekaj dni svoje uporabnike razburja z novimi licenčnimi pravili, ki nakazujejo na pretirano radovednost. V prihodnosti naj bi si aplikacija namreč zaželela ogledati (če ji bomo to dovolili) naše fotografije, video posnetke in glasbo, pa tudi pobrskati med našimi stiki. Zakaj bi to hotela (še) ni jasno, jasno pa je, da uporabnikom to ni všeč (čeprav, še enkrat, o vsem bodo uporabniki neposredno povprašani).

Aplikacija si bo želela tudi do podatkov raznih tipal v telefonih, med njimi tudi do GPSa, kjer naj bi jo zanimali predvsem podatki o hitrosti gibanja uporabnika. Na ta način bo bolje deloval napovedani servis Spotify Running, ki bo glasbo prilagajal tipu aktivnosti, recimo teku.

Pri Spotifyu so se na kritične zapise v javnosti odzvali z zapisom njihovega direktorja, ki se začne z naslovom »Sorry.« In ki v osnovi pove tisto, kar smo že dvakrat poudarili – da Spotify ne bo uporabljal ničesar, česar mu uporabniki ne bodo dovolili.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji