Objavljeno: 28.4.2018 09:00

Spomladanska posodobitev Oken

Prihajajoča večja posodobitev operacijskega sistema Windows prinaša predvsem novosti za izboljšanje produktivnosti, med njimi prednjačita Časovnica in Pripomoček za izboljšanje osredotočenosti.

Pomladna nadgradnja, ki je bomo deležni že v ponedeljek, zadnjega aprila, prinaša vrsto izboljšav, s katerimi bomo pri uporabi računalnika z Windowsi učinkovitejši. Zvezda posodobitve je nedvomno zmožnost Timeline (Časovnica), ki prikaže datoteke, s katerimi smo delali v zadnjih tridesetih dneh. Ker je Timeline vezan na uporabo Microsoftovega računa, bo Časovnica omogočala pregled dela na vseh napravah, ne glede na njihovo poreklo (Android, iOS).

nNdirfTlU4E

Druga, večja izboljšava je Focus Assist (Pripomoček za izboljšanje osredotočenosti), ki omogoča filtriranje prikazanih obvestil. Z njo bomo lahko nastavili prioritetno listo ljudi in aplikacij, ki nas bodo lahko dosegli tudi v stanju, ko ne želimo motenj. Zmožnost vsebuje najstrožji način Alarms only ter urnik odklopov. Med drugimi novostmi spomladanske posodobitve operacijskega sistema Windows velja omeniti še olajšan in izboljšan narek, odkrivanje bližnjih naprav Nearby Sharing ter popravke spletnega brskalnika Edge in aplikacije Photos.

kqIzbqTtT4s

Engadget

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji