Objavljeno: 12.11.2012

Spletno muziciranje

Google je povsem nepričakovano predstavil novo storitev, še bolje rečeno eksperiment, s katerim lahko v spletnem brskalniku Chrome igramo poljuben glasbeni inštrument kar s pomočjo miške in tipkovnice. Seveda Google ne bi bil mojster spletnih idej, če ne bi to digitalno muziciranje povezal s prijatelji in družabnimi omrežji. V svoje glasbeno ustvarjanje lahko namreč povežemo druge ali pa se pridružimo obstoječim glasbenim projektom, od katerih je vsak "glasbenik" za svojim računalnikom.

Storitev ima temu primerno ime Google Jam (izraz za spontano igranje s skupino drugih glasbenikov), izbiramo pa lahko med 19 različnimi glasbili, ki so opremljena s povsem dostojnimi sintetizatorji zvoka. Na voljo je več stopenj pomoči za različne stopnje znanja, ki sega od brenkanja na posamezno struno, samodejnega igranja ritma, do "Pro" načina, ki je namenjen izkušenim glasbenikom.

Za pravilno delovanje potrebujemo dodatek za brskalnik Chrome, bo pa zanimivo spremljati, kako se bo eksperiment razvijal naprej. Zadeva na moč spominja na zamisel, ki jo je že pred leti Apple udejanjil s programom Garage Band (ta deluje na platformah Mac in iOS), videti pa je, da jo bo možno še posebej učinkovito uporabljati na računalnikih z zasloni na dotik. Vse skupaj obogateno z možnostjo sodelovanja v skupinah. Mar je pred nami novi spletni hit?

http://www.jamwithchrome.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji