Objavljeno: 7.7.2015 01:00

Sphericam 2 – 360-stopinjska kamera z ločljivostjo 4 K

Na Kickstarterju se je rodil nov projekt, pod katerima nastaja zmogljiva prostorska video kamera, ki zmore snemati 360-stopinjske posnetke v ločljivosti kar 4K. Izdelek, ki je namenjen predvsem kot sredstvo za izdelavo vsebin za področje navidezne resničnosti (VR), nudi že skoraj profesionalno kvaliteto, čemur je primerna tudi cena.

Kljub zmogljivi zasnovi je Sphericam 2 zelo majhen izdelek, velikosti žogice za tenis. Površino sestavljajo kvadratne in trikotne ploskve, ki dajejo kameri značilno obliko, hkrati pa omogočajo, da različni dodatki za pritrditev ne motijo samega snemanja posnetkov.

Za prostorsko snemanje je vgrajenih šest video kamer, od katerih lahko vsaka snema video posnetke v ločljivosti 4096 x 2048 pik in to s 60 slikami na sekundo. Ker je vgrajenih kar šest rež za kartice micro SD, se posnetki združujejo naknadno, vendar obstaja tudi poseben način s snemanjem 30 slik na sekundo, ki omogoča združevanje v prostorski posnetek v realnem času.

Kamere so vgrajen zelo blizu druga druge, zato omogočajo zalo kvalitetne posnetke brez tipičnih popačenj. Hkrati so zagotovili površine za nosilce (recimo take v obliki morskega ježka), ki ne motijo samega snemanja. Na voljo so tudi drugi dodatki, na primer nosilec za pritrditev na nahrbtnike. Za kvaliteten zvok so vgrajeni štirje mikrofoni. Akumulator zmogljivosti 2.800 mAh zagotavlja razmeroma spodobno trajanje delovanja.

Sphericam 2 bo imel relativno visoko ceno, kar 1.700 dolarjev. Zgodnji in hitri podporniki jo bodo lahko dobili za 200 dolarjev manj, prve primerke pa lahko pričakujemo konec leta. V času pisanja je projekt izpolnil pogoj minimalno zbranih sredstev, ki je bil postavljen na 150.000 dolarjev.

wss7TpSyZnQ

_DoDZkiZVWU

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji