Objavljeno: 20.4.2015 08:00

Sony predstavil Xperio Z4

Pri Sonyju so predstavili novo generacijo zastavonoše, telefona Xperia Z4. Gre seveda za naslednika modela Z3, ki smo ga oktobra lani tudi sami preizkusili in pohvalili. Od poletja bo na voljo na japonskem, nekoliko kasneje pa tudi v Evropi. Telefon uporablja Qualcommov procesor Snapdragon 810 , enako kot ravnokar predstavljen HTCjev One M9, ki je pri nas že na voljo (in ga imamo v laboratoriju). Gre za 64-bitni procesor z osmimi jedri, kjer so štiri jedra počasnejša, namenjena varčevanju z energijo, pri zahtevnih opravilih pa lahko vseh osem jeder deluje sočasno.

Sony ima 5,2 palčni zaslon ločljivosti FullHD, enako torej kot dosedanji Xperia Z3, v uporabi bo seveda Android 5.0. Naprava je debela le 6,9 milimetrov, akumulator premore 2930 mAh. Za razliko od Samsungovega Galaxy S6 bo tu možno uporabljati Micro SD kartice, še vedno pa bo telefon odporen na politje z vodo. Ob omenjenem telefonu naj bi prišle še različici Mini in Ultra, prva z manjšim, druga z večjim zaslonom.

V zadnjih časih se sicer govori, da naj bi pri Sonyju počasi prenehali z razvojem lastnih pametnih telefonov, saj jim naj bi ta segment prinašal izgube. Zaenkrat gre seveda le za govorice, bo pa zanimivo spremljati tekmovanje za prestol najboljšega Android telefona.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji