Objavljeno: 17.7.2019 08:00

Sony A7R IV z 61 milijoni pik

Sony na področju brezzrcalnih fotoaparatov ne želi prepustiti primata tekmecema Canonu in Nikonu, zato bo v septembru predstavil nov model A7R IV, ki bo imel 35 mm tipalo s kar 61 milijoni pik, kar je daleč največ v tem razredu. Tekmeci večinoma nudijo ločljivosti do največ 45 milijonov pik. Fotoaparat brez objektivov bo stal približno 3.500 dolarjev.

Tako visoka ločljivost brez dvoma ni za vsakogar, toda pri profesionalni rabi pride zelo prav zaradi visoke natančnosti, ki jo dosežemo pri podrobnostih na sliki. Ločljivost pa ni edina poslastica, ki jo bo nudil fotoaparat. Video posnetke bo znal snemati v ločljivosti 4K s podporo za S-Log 2/3 za profesionalno montažo video posnetkov. V najvišji ločljivosti bo fotografije znal posneti s hitrostjo do 10 slik na sekundo, pri vsaki pa bo samodejno uravnaval ostrenje in osvetlitev.

Sistem za samodejno ostrenje bo imel 567 točk za detekcijo kadra, ob tem pa bo znal sledeti očem, tako pri ljudeh, kot živalih. Fotoaparat bo imel vgrajen sistem za stabilizacijo slike v petih oseh, celota pa bo odporna na prah in vlago. Kot dodatke si o mogoče omisliti različne mikrofone za profesionalno kvaliteto zvoka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji