Objavljeno: 31.7.1999

SolidWorks 99

Podjetje SolidWorks je predstavilo novo različico programa SolidWorks 99 z več kakor 150 izboljšavami in inovacijami. SolidWorks 99 omogoča inženirju polno funkcionalnost, preprosto uporabo in enostaven prehod iz način konstruiranja 2D v 3D. Novosti so pri modeliranju, izdelavi sestavov, izdelavi delavniške dokumentacije, prenosu podatkov, cevovodni tehniki in modeliranju obdelave pločevin. Pri modeliranju podpira dinamično urejanje značilnosti in skic. Enostavno lahko s klikom površine ali izvlečene oblike preoblikujemo element v realnem času.

Skiciranje 3D je razširitev parametričnega skiciranja 2D, uporabna za izdelavo cevi, cevovodov, žic in prostih oblik površin. Zaradi podobnih ukazov skiciranje 3D pomaga uporabnikom 2D k enostavnejšemu prehodu v 3D okolje. SolidWorks 99 podpira tudi enostavno ustvarjanje delilnih ravnin pri ulitkih.

Program ima orodja, potrebna za izdelavo popolne delavniške dokumentacije, ki temelji na mednarodnih standardih (ANSI, BS, DIN, ISO, JIS, GOST). Uporabniki lahko izdelajo popolnoma asociativne delavniške risbe, ki se samodejno ustvarijo iz modela 3D, s pogledi, merami in rotacijami. Vključen je tudi SolidWorks PropertyManager, novi grafični vmesnik, ki omogoča enostavno urejanje lastnosti na delavniških risbah in skicah. Lastnost lahko uporabimo tudi v sestavih pri logičnem sestavljanju (SmartMates), zaznavanju trkov in določanju dinamičnega gibanja sestavov. Omogočeno je tudi samodejno ustvarjanje tabelaričnih delavniških risb in izdelava kosovnic po meri (BOM).

Izdelava sestavov v SolidWorks 99 omogoča uporabnikom zvezo z okoliško geometrijo. Ni več treba izvažati parametrov ali popravljati enačbe. Povezave med elementi se posodobijo samodejno, kar omogoča enostavnejše spreminjanje. Sem sodijo še ugotavljanje trkov v realnem času, urejanje strukture sestavov ter sistem SmartMates (logično združevanje), s katerim se pri komponentah v sestavu samodejno prikazujejo položaji lepljenja.

Solidworks omogoča izdelavo pločevin v načinu 3D ali 2D (v razvitem stanju). Namesto izdelovanja dragega prototipa, da ugotovimo, kako je izdelek, denimo, videti v narisu, lahko v SolidWorksu gledamo izdelek v 3D. SolidWorks Piping je povsem nov modul 3D za vlečenje cevi ter vsebuje knjižnice standardnih elementov. Ta modul razširja uporabnost skiciranja 3D, sestavne načrte, cevi in žice v SolidWorksu 99.

SolidWorks 99 omogoča prenos podatkov med drugimi sistemi CAD z naslednjimi že vgrajenimi pretvorniki: DXF, DWG, IGES, Parasolid*, SAT (ACIS), STEP, VDAFS (VDA), VRML in STL. Tu je tudi posnemovalnik (emulator) AutoCAD ukazne vrstice, ki prepoznava pogosto uporabljene ukaze AutoCAD-a znotraj SolidWorksa in omogoča enostavnejši prehod iz načina konstruiranja 2D na 3D.

http://www.solidworks.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji