Objavljeno: 8.3.2017 12:00

Solidna prodaja konzole Nintendo Switch

Japonski Nintendo je pred kratkim začel s prodajo nove konzole, imenovane Switch. Gre za neke vrste mešanico med prenosljivo konzolo, ki spominja na manjšo tablico (ali večji telefon), in klasične konzole, ki jo priključimo na televizor.

Po prvih neuradnih informacijah naj bi bila prodaja zelo spodbudna, tako v ZDA kot v Evropi. Bojda naj bi po prvih podatkih že prehitela Nintendo Wii, vrednost njihovih delnic se je v tem tednu tudi dvignila za dober odstotek.

Se je sicer našlo tudi nekaj težav, nekaj tisoč uporabnikov se je namreč pritožilo nad mrtvimi piksli, hkrati je za konzolo v tem trenutku na voljo razmeroma malo iger. Switch ima sicer 6,2 palčni zaslon ločljivosti 1280 × 720 (ta je občutljiv na dotik), 4 GB pomnilnika in uporablja Nvidiino vezje Tegra. Ko jo uporabljamo v prenosljivem načinu imamo na vsaki strani ločene kontrolerja, ta se sicer lahko združita v samostojno enoto, ko priključimo konzolo na televizor (preko priklopne postaje). Takrat podpira ločljivosti do 1920 × 1080.

V ZDA velja 300 dolarjev (brez davka), na nemškem Amazonu je cena 330 EUR, podobna cena je tudi pri nas - konkretno 340 evrov, na voljo je tudi z nekoliko barvitejšim kontrolerjem. Dokupimo lahko tudi dodatni kontroler, ločeno levi in desni del, vsak je 60 evrov. Trenutno je v trgovinah zanj na volj razmeroma malo iger, nova igra iz serije Zelda (Legend of Zelda: Breath of the Wild) velja 70 evrov, seveda pa lahko kupujemo igre tudi preko digitalne trgovine eShop.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji