Objavljeno: 16.7.2015 14:00

Smo dobili končno različico Windows 10?

Od danes naprej je za vse, ki so doslej preizkušali razvojne različice sistema Windows 10, na voljo številka (build) 10240. Sodeč po govoricah v spletu naj bi šlo za zadnjo, tako imenovano RTM (release-to-manufacturing) različico. To naj bili torej Windows 10 v obliki, kot bodo na voljo na novih računalnikih od devetindvajsetega julija dalje. Nadgradnja je omogočena znotraj dosedanjih razvojnih različic od številke 10074 dalje. Sami smo že zagnali nadgradnjo, ki pa se v času pisanja še ni zaključila.

Zanimivo, da so ob tem umaknili vse datoteke .iso in registrske ključe za dosedanje razvojne različice, ki so bile na voljo preko preizkuševalnega programa. Pri novi različici torej ni možnosti čiste namestitve, lahko si namestimo kako izmed starejših (te se najde marsikje po spletu) in izvedemo nadgradnjo. Po pisanju nekaterih spletnih strani naj bi bil to preizkus za Microsoft, s katerim želijo preveriti delovanje sistema za nadgradnje. S tem se naj bi lažje pripravili na valj nadgradenj, ki ga sicer pričakujejo 29. julija, ko bodo Windows 10 tudi uradno na voljo.

Kot smo že pisali, bo operacijski sistem brezplačna nadgradnja za vse uporabnike Windows 7, Windows 8 ter 8.1. Po vsej verjetnosti ne bo ravno veliko uporabnikov, ki bi na novi sistem presedlali iz Windows XP, čeprav smo sami ravno pred kratkim preverili delovanje Windows 10 na starejšem računalniku in ugotovili, da se povsem lepo odnese. Pri tem priporočamo vsaj 2 GB pomnilnika in procesor razreda Core 2 Duo, torej računalnik, mlajši od devet let.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji