Objavljeno: 21.1.2004

SMC-jev usmerjevalnik podpira 802.11a/b/g

SMC je predstavil nov usmerjevalnik za širokopasovni dostop do interneta, ki podpira tudi brezžični etherent po vseh treh standardih 802.11a/b/g, namenjen pa je domačim uporabnikom. SMC2304WBR-AG EZ-Stream Universal 2.4GHz/5GHz brezžični usmerjevalnik je v ZDA že na voljo za 200 dolarjev.

Proizvajalec namerava usmerjevalnik ponuditi predvsem domačim uporabnikom za preprosto izmenjavo večpredstavnih datotek preko vse bolj popularnih domačih omrežij. Usmerjevalnik je tudi združljiv z nedavno predstavljenim sprejemnikom EZ-Stream Universal Wireless Multimedia Receiver, ki omogoča predvajanje večpredstavnih vsebin iz računalnika na televizorju ali glasbenem stolpu preko brezžičnega omrežja.

Poleg možnosti brezžične povezave ima usmerjevalnik tudi štiri vtiče za navaden ethernet s hitrostjo 100 Mb/s, hitrost prenosa preko brezžičnih omrežij a in g pa naj bi po proizvajalčevih podatkih dosegale 108 Mb/s, kar je dvakratna hitrost običajnih brezžičnih omrežij po tem standardu. SMC-jeva rešitev deluje z uporabo večje moči, kar je manj prijazno do akumulatorjev.

Usmerjevalnik vključuje tudi možnosti nadzora vsebin in povezav, kar je namenjeno predvsem staršem, ki želijo svojim otrokom omejiti dostop do škodljivih vsebin. Preko spletnega brskalnika je tako mogoče omejiti promet na določene internetne naslove, na ključne besede spletnih strani ali tudi na MAC naslove v domače omrežje priključenih naprav. Seveda je vgrajen tudi požarni zid, pri prenosu preko brezžičnih omrežij pa SMC-jev usmerjevalnik podpira tudi možnost šifriranja prenesenih podatkov z uporabo protokolov Wi-Fi Protected Access in WPA.

http://www.smc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji