Objavljeno: 1.6.2023 05:00 | Teme: torrent

Slovo popularne strani za torrente. Zaradi Covida.

Ena izmed najpopularnejših strani s torrenti, kjer so bile tako legalne kakor manj legalne vsebine, je vzela slovo. RARBG, ki je obratovala dolgih petnajst let, se je poslovila od milijonov uporabnikov. Razlogov je več, začuda pa menda niso povezani z avtorskimi pravicami ali pregonom.

RARBG je vzniknil leta 2008 in hitro postal eno osrednjih vozlišč zlasti za dostop do novih filmov in svežih serij. Služila je kot povezava med širšo publiko in Sceno, kjer so se vsebine pridobivale. V zadnjih dveh letih pa je imela stran veliko težav. Eden izmed članov ekipe je preminil zaradi covida, drugi imajo resne posledice. Težave povzroča tudi vojna v Ukrajini, saj člani RARBG sodelujejo na obeh straneh. Hkrati so naraščajoče cene energentov in s tem gostovanja spodkopale finančno vzdržnost projekta.

S tem se RARBG pridružuje usodi KickassTorrents, Torrentz in ExtraTorrent, ki so ugasnile v letih 2015 in 2016. Ni pa bila RARBG edina tovrstna stran, saj različni kloni The Pirate Baya še vedno brcajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji