Teme - torrent

 • BitTorrent dobil novega kriptolastnika

  Podjetje BitTorrent Inc., ki ga poznamo predvsem po izjemno priljubljenem odjemalcu za torrente uTorrent, je dobilo novega lastnika. To je Justin Sun, ki ga poznamo po start-upu z imenom Tron, ki je uvedlo istoimensko kriptovaluto. Za BitTorrent je po neuradnih informacijah odštel 140 milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 20.6.2018 20:00 | Teme: torrent
 • Googlov raziskovalec odkril hude napake v odjemalcu uTorrent

  Raziskovalec Tavis Ormandy, ki dela za Google, je na svojem Twitter računu objavil varnostne napake, ki jih je odkril pri »uradnem« torrent odjemalcu uTorrent in njegovi spletni različici uTorrent Web.

  Objavljeno: 22.2.2018 09:00 | Teme: varnost, torrent
 • Konec iskalnika torrentov Torrentz.eu

  Največji iskalnik torrent datotek v spletu, stran Torrentz.eu, se je ugasnil. Stran sicer še vedno obstaja, a iskanje ne deluje več – če poizkusimo z iskanjem, se nam le izpiše sporočilo »Torrentz will always love you. Farewell.«. Šlo je za t.i. »meta-search engine«, torej iskalnik po iskalnikih in drugih straneh, ki so gostile torrente. Razlog za ukinitev še ni znan, zelo verjetno pa so dobili kak obisk ali sporočilo s strani oblasti. Lahko tudi, da gre povsem za preventivni ukrep administratorjev, sploh po aretaciji ustanovitelja strani Kickass Torrents.  

  Objavljeno: 5.8.2016 10:00 | Teme: torrent
 • KickassTorrents šel rakom žvižgat

  Na naslovnicah se je običajno pojavljal The Pirate Bay in pravne tegobe njegovih upravljavcev, a brez velikega pompa je že pred časom stran KickassTorrents (KAT) prevzela primat najbolj obiskane spletne strani s torrenti. Včeraj se je zgodba leta 2009 ustanovljene strani bržčas končala, saj so zasegli njene domene in aretirali domnevnega ustanovitelja.

  Objavljeno: 22.7.2016 05:00 | Teme: torrent
 • BitTorrent s prenosi v živo

  BitTorrent je uradno predstavil televizijsko, mobilno in namizno aplikacijo za video prenose v živo. Gre za pretočno storitev, ki v duhu podjetja za video prenose uporablja tehnologijo P2P. BitTorrent Live, kot se storitev imenuje, je namenjena prenašanju športnih dogodkov, novic in drugih vsebin, ki jih bodo posredovali BTjevi partnerji. Med posebnostmi velja izpostaviti, da se kakovost prevajanja veča s številom gledalcev in da zamik med živo sliko ter dejanskim dogajanjem po besedah podjetja ni nikoli večji od desetih sekund. Tako aplikacije kot vsebina bodo spočetka brezplačne, kasneje se jim bodo pridružili še plačljivi ali z oglasi opremljeni programi. V kratkem bo na voljo aplikacija Live za Apple TV, junija pa tudi različice za naprave z operacijskimi sistemi iOS, Android in OS X.

  Objavljeno: 18.5.2016 09:00 | Teme: torrent, video
 • Evolucija torrentov v pretočne storitve

  Saga povezana z iskalniki večpredstavnih vsebin, ki jih uporabniki delijo z drugimi prek omrežja BitTorent, dobiva novo poglavje. Namesto, da bi uporabniki video vsebine morali za ogled najprej prenesti na svoj računalnik, lahko odslej računajo na možnost pretočnega predvajanja neposredno v brskalnik opremljen s posebnim dodatkom.

  Objavljeno: 10.2.2016 01:00 | Teme: torrent, večpredstavni predvajalnik, piratstvo
 • V zapor zaradi navodil, kako uporabljati Popcorn Time?

  Piratski Netflix, spletna storitev Popcorn Time, ki uporabnikom omogoča, da filme iz torrent strani gledajo, ne da bi jih prej prenesli na lokalni disk, je od splavitve leta 2014 trn v peti lastnikom avtorskih pravic. Med drugim smo ji gostoljubje s preklicem domene Time4Popcorn.eu odrekli tudi Evropejci. Stvari se očitno zaostrujejo, saj je po novem prepovedano že posredovanje informacij o sporni spletni storitvi. Na Danskem sta bila aretirana upravitelja spletnih strani, ki sta zgolj nudili uporabne informacije o delovanju spletišča Popcorn Time. Dansko tožilstvo je zaseglo domeni Popcorntime.dk in Popcorn-time.dk in sprožilo kriminalistično preiskavo zoper upraviteljev, čeprav njuni strani nista gostili ne torrent datotek niti storitve Popcorn Time.

  Objavljeno: 20.8.2015 14:00 | Teme: piratstvo, torrent
 • Ko vaš računalnik računa *coine

  Če na vašem računalniku poganjate bittorent odjemalca uTorrent, menda obstaja možnost, da hkrati izračunavate tudi "nekakšne coine" (Litecoin), poroča spletna stran TrustedReviews. Namestitveni program namreč uporabniku ponuja nekaj dodatnih »uporabnih programov«, med katerimi je tudi Epic Scale, programski paket, ki je namenjen uporabi procesorskih zmogljivosti računalnika za – izračunavanje kripto valut. Program naj bi torej ugotovil, kdaj je procesor le malo zaseden in ga nato uporabljal za »denarne zadeve«. Seveda tega denarja/Litecoinov ne dobi uporabnik, temveč avtorji Epic Scalea, posredno pa najverjetneje tudi podjetje Bittorent, ki na ta način financira sicer zastonjski program.

  Objavljeno: 9.3.2015 11:00 | Teme: Bitcoin, torrent
 • The Pirate Bay noče umreti

  Spletna stran The Pirate Bay je zaradi racije na Švedskem še vedno nedosegljiva, a na internetu se je pojavilo več sto kopij baze torrentov s spletne strani, ki jih gostijo podporniki (sicer protizakonite) strani, ter tudi prava alternativa. Kljubovalni duh kar noče umreti.

  Objavljeno: 28.12.2014 05:00 | Teme: torrent
 • Vse se da, če se hoče

  Najbolj znani iskalnik torrentov, oz. najbolj znana spletna stran s katere si milijoni pretakajo »kazalce« do piratskih filmov, programske opreme, glasbe in knjig (najverjetneje v tem vrstnem redu), ThePirateBay, trenutno ne deluje. Po poročanju spletne strani TorrentFreak, ki je v tej smeri vedno najbolje obveščena, je to posledica racije švedske policije, ki je v Stocholmu (oz. v znanem podatkovnem centru »v gori«) zaplenila strežnike, na katerih je tekla spletna stran www.thepirateby.se. To pomeni, da tudi posredniški strežniki ne delujejo. Kot kaže »tam okoli« teče tudi še nekaj drugih tovrstnih spletnih strani, saj so trenutno »mrtve« tudi spletne strani oz. sledilniki EZTV, Zoink, Torrage in Istole. Trenutno velja, da so v raciji zaprli vsaj tudi eno osebo.

  Objavljeno: 10.12.2014 09:00 | Teme: torrent

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji