Objavljeno: 9.11.2006

Skype 3.0

Priljubljeni spletni servis za internetno telefonijo Skype v tretji različici prinaša temeljito prenovljen uporabniški vmesnik, s poudarkom na lažji rabi in dostopu do funkcij. V ta namen so povsem predelali orodjarno, dodali hitri iskalnik kontaktov, lažje nastavljanje parametrov klica, izboljšali vmesnik za trenutno sporočanje, nov pa je opcijski "minimalni" videz za tiste, ki želijo videti le najbolj nujne podatke.

Skype 3.0 prinaša javne seje trenutnega sporočanja, v katere se lahko vključi kdorkoli, brez da bi bil eksplicitno povabljen. Za boljše obvladovanja večjega števila udeležencev so dodana nova orodja za moderiranje toka pogovora. Izboljšali so tudi orodje Skypecast za večtočkovne zvočne pogovore, zlasti pa lažji dostop k predstavitvam, kjer moderator dodeljuje "mikrofon" posameznikom. Nova različica prinaša dodatke za spletne brskalnike Internet Explorer in Mozilla Firefox, s katerimi je mogoče v spletne strani vključiti povezave na "telefonske" številke, ki samodejno sprožijo klic na izbrano Skype številko.

Skype 3.0 je moč odslej še lažje razširiti z različnimi dodatki Skype Extras, ki programu dodajo denimo možnost souporabe namizja med uporabniki, obogati sejo trenutnega sporočanje in tako dalje. Skype je na tem področju prenovil programski vmesnik za dostop do funkcij programa, prenovili pa so tudi spletno galerijo podatkov. Nekatere novosti programa Skype 3.0 bodo prav prišle tudi področju poslovne rabe, saj so avtorji posebno pozornost namenili varni rabi v poslovnem okolju. Na voljo je tudi obsežna dokumentacija za upravitelje sistemov, kjer so natančno razložene možnosti nastavljanja progama in omrežja.

http://www.skype.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji