Objavljeno: 29.1.2011

Skrivnosti robidnice

Čeprav je pozornost javnosti in proizvajalca Research In Motion ta hip usmerjena na začetek prodaje tabličnega računalnika BlackBerry PlayBook, se nam v drugi polovici leta kot kaže obeta tudi predstavitev številnih novih telefonskih Robidnic. Glede na neuradne podatke, ki jih je pridobil spletni portal CrackBerry, bodo novosti več kot očitno ciljale na trg, kjer uspevata Apple in Google.

Skoraj vse načrtovane novosti imajo namreč velike zaslone občutljive na dotik, pa tudi močno izboljšano strojno opremo. Pod projektom z imenom Monaco Touch se denimo nahaja naslednji Storm, ki pa bo tokrat imel 3,7-palčni zaslon z ločljivostjo kar 800 x 480 pik, kamero s 5 milijoni pik in zmožnostjo snemanja video posnetkov v ločljivosti 720p. Obetajo se še hitrejši procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1,2 GHz, ter tipala za pospeške, bližino in magnetometer. Osnovni pomnilnik bo velik 768 MB, za podatke bo interno vgrajen 4 GB pomnilnik Flash, za nameček pa lahko uporabimo še kartice micro SD.

Bolj zanimivo je dejstvo, da razkriti podatki navajajo podporo za tehnologijo NFC, ki omogoča brezkontaktno plačevanje ter hitro izmenjavo podatkov na majhnih razdaljah (krajših kot bluetooth). Naslednika naj bi dobila tudi družina telefonov BlackBerry Bold z modelom Touch, ki naj bi poleg tipkovnice imel tudi zaslon občutljiv na dotik. Kasneje pride na vrsto še model z delovnim imenom Malibu (najbrž naslednik modela Curve), ki bo nekoliko slabše tehnične značilnosti kot Monaco.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji