Objavljeno: 12.1.2004

Siol -- drugi operater stacionarne telefonije

V Siolu so potrdili govorice, da nameravajo v nekaj mesecih pričeti svojim uporabnikom ponujati možnost internetne telefonije. S tem Siol stopa neposredno na teritorij starševskega Telekoma. Poleg tega bodo Siolovi ADSL naročniki lahko poslej uporabljali ADSL brez zaenkrat obveznega priključka ISDN, saj bo tudi za telefonijo skrbel Siol.

Kot je za Finance povedal direktor Siola Miran Kramberger v začetku sicer pričakujejo, da bodo naleteli na nekaj tehničnih težav pri zaključevanju klicev, vendar računajo, da bodo to kmalu uredili. Kar se cenovne politike tiče je Kramberger povedal, da namerava Siol ponuditi nižje cene telefonije kot Telekom, čeprav bodo sprva morali delovati z izgubo. Kramberger je odpravil kritike drugih operaterjev internetne telefonije, ki se pritožujejo nad Telekomovimi visokimi cenami z izjavo, da če v poslu misliš resno, se s takimi cenami da preživet.

Poleg internetne telefonije je Siol napovedal še nekaj zanimivih novosti, pri čemer bo bralce Monitorja zagotovo najbolj zanimal VSDL. Gre za ADSL-u sorodno tehnologijo (xDSL), ki omogoča hitrosti prenosa podatkov do 24 Mb/s, pri Siolu pa ravno priključujejo prve testne uporabnike. Komercialno naj bi VSDL pričeli ponujati do poletja. V roku enega meseca naj bi nadgradnjo dosegel tudi Siol TV, saj nameravajo ponuditi še deset novih programov.

http://www.siol.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji