Objavljeno: 13.11.2012

Sinofsky zapušča Microsoft

Le nekaj dni za tem, ko je Microsoft v prodajo spustil novo različico operacijskega sistema Windows 8, je družba oznanila odhod osebe, ki je vodila njegov razvoj. Steven Sinofsky, ki je bil v Microsoftu vse od davnega leta 1989 zapušča podjetje takoj, vodenje oddelka za okolje Windows pa je prevzela Julie Larson-Green. Ta je doslej med drugim vodila razvoj uporabniških vmesnikov, vključno z Modern UI (Metro) za okolja Windows 8 in Windows 8 Phone ter Ribbon za paket MS Office.

Sinofsky je bil menda oseba, ki je Microsoft potegnila iz težav po polomu, ki ga je ustvarilo okolje Windows Vista. Windows 7 je bil prvi veliki uspešni projekt, ki ga je vodil, tedaj pa se je izkazal predvsem s tem, da je tako velik projekt končal pravočasno. Podobno tudi z Windows 8.

Dobro obveščeni pa znajo povedati, da je Sinofsky, podobno kot Scott Forstall, oseba ki je do nedavnega vodila razvoj iOS pri družbi Apple, znotraj podjetja povzročal precej trenj v vodstvu, vključno z razhajanjem pogledov s prvim možem, Stevom Ballmerjem. V zadnjem času naj bi bil predvsem problem v temu, da Sinfosky ni želel tesneje sodelovati z drugimi oddelki, to pa je nova smer, ki je menda za Microsoft ta hip interno ključnega pomena, saj želijo poenotiti uporabniško izkušnjo čez vse izdelke v ponudbi.

Uradno Sinofsky navaja, da je bila odločitev o odhodu povsem njegova in da si želi na podlagi svojih bogatih izkušenj poiskati nove priložnosti. Zanimivo je tudi, da so bili mnogi analitiki mnenja, da bi lahko bil prav Sinofsky oseba, ki bi nekega dne utegnila zamenjati Steva Ballmerja v vodenju celotnega Microsofta.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji