Objavljeno: 21.7.1999

SI.Mobil: računi bodo poslej pravilni

Naročniki SI.Mobila ta mesec prejemajo račune za storitve GSM nekoliko pogosteje, saj operater postopoma odpravlja začetne zamude pri izstavljanju računov. Nekaterim uporabnikom so namreč pomotoma obračunali klice na telefonsko številko 061 14-40-404. Gre za klice na številko SI.Mobilovega centra za pomoč naročnikom oziroma natačneje na številko 080 40-40, ki jih je program za obračun napačno spoznal kot klice v stacionarno omrežje. Zanimivo je, da težav pri zaračunavanju klicev na ostale telefonske številke v brezplačno omrežje 080 ni bilo.

Na SI.Mobilu se zavedajo teh težav, čeprav zatrjujejo, da je prizadetih le 0,8 odstotka naročnikov in da je bil večini klic na brezplačno številko SI.Mobilove pomoči pravilno obračunan. Zato vse prizadete prosijo, da ugotovljeno napako pisno sporočijo naročniški službi, in zagotavljajo, da se bo preveč zaračunani znesek uporabnikom odštel pri računu za naslednje obračunsko obdobje.

Tovrstnim napakam naj bi v SI.Mobilu le naredili konec, saj so sredi julija v celoti zamenjali in posodobili programsko opremo za obračunavanje storitev. Napovedujejo tudi novosti: pričakovana storitev 040.prijatelji bo zaživela 1. avgusta 1999, poldrugi mesec pozneje pa bodo ponudili vnaprej plačano telefonijo. Na vprašanje, ali bodo do konca leta zagotovili načrtovano 90-odstotno pokritost slovenskega prebivalstva, so nam zatrdili, da širitev omrežja poteka v skladu z načrti.

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji