Objavljeno: 10.10.2016 01:00

Sharpov koncept z zaslonom brez robov

Sharp je na japonskem sejmu CETAEC 2016 prikazal delujoč prototip telefona, ki ima zaslon brez okvirja, z zaobljenimi vsemi štirimi robovi. Koncept z imenom Corner R je namenjen predvsem prikazu tehnološke sposobnosti proizvajalca in še ni nared za redno proizvodnjo, vendar nakazuje, kako bodo morda videti telefone čez generacijo ali dve.

Zaslon telefona Corenr R nudi površino občutljivo na dotik in možnost prikaza grafike na celotni površini telefona. Tudi tipke, ki so videti na fotografijah, so v resnici virtualne in jih lahko zamenja vsebina prikazanega programa. Tovrstna izvedba zaslona tudi maksimizira uporabno površino in hkrati ohranja najmanjšo možno velikost ohišja.  

V ozadju je tehnologija, ki jo Sharp imenuje Free-Form Displays z vgrajeno elektroniko n nivoju posamezne pike, kar omogoča izdelavo zaslonov poljubnih oblik. Prikazani zaslon je imel diagonalo 5,2-palce in ločljivost 1.920 x 1.080 pik, vendar bodo kot kaže možne tudi druge izvedbe, morda celo z okroglimi zasloni za pametne ure.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji