Objavljeno: 29.11.2010

Sharp Galapagos - tudi kot tablica

Sharp bo v začetku decembra začel s prodajo svojih prvič tabličnih računalnikov pod imenom Galapagos. Tablice, ki bodo na voljo s 5,5 in 10,8-palčnimi zasloni, bodo dopolnili nedavno predstavljene pametne telefone z enakim imenom in nekaterimi tehničnimi lastnostmi, a manjšimi zasloni.

V obeh primerih gre za tablične računalnike z operacijskim sistemom Google Android, Shapr pa jih želi predstaviti predvsem kot odlično orodje za prebiranje knjig in revij, zato tudi hkrati predstavljajo ustrezno spletno trgovino z gradivom. Že na začetku naj bi se pohvalili z več kot 20.000 naslovi, seveda v japonščini.

Cene vsemu niso rano nizke. Manjši model bo, preračunano iz jenov, stal okoli 474 dolarjev, kar je precej več od neposrednih konkurentov, kot sta Amazon Kindle in Sony eReader. Večji model nudi ločljivost zaslona 1366 x 800 pik, vendar bo stal 652 dolarjev, kar je na pol poti med 32 GB in 64 GB modeli Apple iPada. Sharp za zdaj še ni sprejel odločitve č in kdaj bo z tablicami nastopil tudi na drugih trgih izven domače Japonske.

http://www.sharp.com.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji