Objavljeno: 20.1.2004

Secure Digital na 1 GB

Proizvajalec pomnilniških kartic SanDisk je najavil pričetek proizvodnje pomnilniških kartic Secure Digital (SD) velikosti 1 GB, na prodajnih policah pa naj bi se znašle še januarja. Na eno kartico bo tako mogoče shraniti kar 2000 fotografij visoke ločljivosti, oziroma za 16 ur posnetkov MP3. Predvidena cena za kartice naj bi v ZDA in na Japonskem sprva znašala okrog 500 dolarjev.

SD kartice z gigabajtno kapaciteto so že dolgo napovedovane, a so proizvajalci kar naprej zamujali napovedane roke pričetka proizvodnje. Matsushita Electric je namreč predstavila prve prototipe že oktobra 2002, SanDisk pa na lanskem CeBIT-u. Matsushita sedaj napoveduje pričetek proizvodnje šele v prvi polovici letošnjega leta, medtem ko v prvotnih načrtih omenjali drugo polletje lanskega.

Tako so kartice SD ponovno dohitele Sonyjev Memory Stick, ki je že nekaj mesecev na voljo v velikostih do 1 GB, čeprav je pravzaprav uporabljen nov standard Memory Stick Pro, ki ni združljiv z vsemi starejšimi napravami. Tudi tretji standard majhnih pomnilniških kartic, xD Picture Card, ki jih razvija Fuji Photo Film naj bi še letos dosegel velikost 1 GB, čeprav šele proti koncu leta.

http://www.sandisk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji