Objavljeno: 25.5.2018 11:00

Še en telefon z "umetno inteligenco"

LG je v bližini Budimpešte, na lokalni predstavitvi novinarjem iz regije predstavil nov telefon najvišjega ranga, G7 Thinq. Telefon smo sicer videli že februarja na sejmu MWC v Barceloni, tokrat pa smo ga prvič tudi na hitro preizkusili. Kot rečeno gre za telefon najvišjega cenovnega ranga, uradne cene sicer še niso sporočili, bo pa vsekakor primerljiv z Samsungovim Galaxy S9.

Prednjo stran telefona krasi 6,1-palčni zaslon, ki se razteza čez praktično celo stranico, na zgornji strani pa je zareza, v kateri sta zvočnik in prednja kamera. Na žalost je vgrajen zaslon LCD, čeprav je LG znan tudi po izdelavi zaslonov OLED, ki jih prodajajo tudi drugim proizvajalcem (med drugim Huaweiju). Zaslon je sicer soliden, ponuja visoko ločljivost 3120 × 1440 pik, tehnologijo HDR in izredno visoko svetilnost – za nekaj minut se lahko dvigne tudi do 1000 nit (cd/m2). Za primer, iPhone X zmore 634 nit, kar je največ, kar danes zmorejo zasloni OLED. Zanimivo, da ponujajo tudi tehnologijo Always-On, kar je sicer stalnica pri zaslonih OLED, ki zmorejo prižigati le posamezne pike zaslona.

Srce telefona predstavlja Qualcommov Snapdragon 845, enako torej kot v ostalih zastavonošah letošnjega leta, pomnilnika je 6 GB, shramba je velika 128 GB. Naložen je Android 8, obljubili so tudi nadgradnjo na Android 9, ko bo ta tudi uradno na voljo (predvidoma proti koncu leta). Akumulator zmore 3000 mAh, kar je glede na konkurenco sicer malo (Galaxy S9+ zmore 3.500 mAh pri podobni velikosti zaslona in ohišja).

Telefon je obdržal klasičen izhod za slušalke, pri LGju poudarjajo štiri kakovostne digitalno-analogne pretvornike za zvok in podporo tehnologiji DTS:X 3D za bolj dinamičen prostorski zvok. Vgrajen je tudi sorazmerno močan zvočnik, ki ponuja predvsem presenetljivo dobre base, vsaj glede na to, da gre za majhen zvočnik, vgrajen v ohišje telefona.

Pri LGju poudarjajo tudi kakovost fotoaparata - tako kot pri predhodniku, je zadaj dvojni aparat, en objektiv ponuja izredno široki kot, kar smo pohvalili že pri prejšnjem modelu. Omeniti velja še vgrajeno umetno inteligenco, ki prepoznava fotografirane objekte in prilagaja nastavitve. To se vidi tudi v našem kratkem posnetku - zanimivo je, kaj vse si predstavlja omenjena umetna inteligenca:

9ZE-i3n6M74

Novi G9 Thinq je zanimiv telefon, za katerega bo potrebno počakat še končno prodajno ceno, računamo pa , da ga v naslednjih tednih dobimo na bolj resen preizkus.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji