Objavljeno: 15.4.2018 12:00

SAP uvaja nov licenčni model

SAP je najavil novo licenčno možnost, ki naslavlja posredni dostop do podatkov v poslovnih informacijskih sistemih SAP S/4 Hana, S/4 HanaCloud in tradiconalnih ERP aplikacijah. Rešitve družbe SAP že lep čas ne uporabljajo zgolj fizični uporabniki, temveč do podatkov dostopajo zunanje aplikacije prek vmesnikov in drugih metod za izmenjavo podatkov. V tej liči so dosedanje licenčne sheme, ki so merile predvsem število uporabnikov omejujoče in konceptualno zastarele.

Novi sistem licenciranja za posredni dostop za metriko ne uporablja več število uporabnikov (navadnih ali komunikacijskih) temveč bodo kupci plačevali glede na količino upravljanih dokumentov oziroma transakcij. Seveda v svežnjih, ne za vsako transakcijo posebej. Na ta način je SAP moderniziral način licenciranja in odgovoril na zahteve kupcev.

Uporabniške skupine, na čelu z organizacijo SAPovih uporabnikov SUGEN novo potezo pozdravljajo, vendar so obenem zadržani. Nočejo namreč, da bi zaradi novega licenčnega modela, ki dopolnjuje, ne pa zamenjuje dosedanjega, plačevali več, kot so doslej. Želijo si licenčni model, ki omogoča predvidljivost, transparentnost, konsistentnost in nenazadnje tudi poštenost stroškov, ki jih morajo plačevati proizvajalcu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji