Objavljeno: 5.9.2018 08:00

Samsungov telefon "Galaxy X" z upogljivim zaslonom prihaja zagotovo še letos

Samsungov direktor DJ Koh, ki vodi področje mobilne telefonije, je v intervjuju za CNBC zatrdil, da bo njihov prvi telefon z upogljivim zaslonom zagotovo predstavljen še v letošnjem letu. O prihodu tega izdelka so doslej pričali nekateri prototipi, ki jih je Samsung občasno prikazoval na raznih sejmih, a ob tem niso nikoli želeli potrditi, kdaj bo tehnologija nared za množično rabo.

Kot kaže, so zdaj inženirji uspeli najti način, kako zagotoviti pogosto upogibanje zaslona, a pri tem ohraniti pravilno delovanje in kakovost izdelka, kar je bila doslej glavna bojazen. O značilnostih telefona in načinu, kako se zaslon upogiba, pa Samsung vztrajno molči. Direktor DJ Koh je namignil le to, da bo telefon za občasni ogled informacij lahko ostal z upognjenim zaslonom, za resnejše delo in brskanje po spletu pa bo treba »odpreti« napravo.

Več bo znano novembra na Samsungovi konferenci za razvijalce. Ob tem velja opomniti, da je Samsung previdno omenil, da bodo tam spregovorili o podrobnostih, a to še ne pomeni, da bo telefon, ki mu nekateri pravijo Galaxy X, nared za prodajo. Samsung je sicer znan, da se ne drži vselej svojih napovedi in občasno zamakne uradno predstavitev izdelkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji