Objavljeno: 3.7.2018 08:00

Samsungi na skrivaj pošiljajo sporočila in fotografije

Uporabniki uradnega foruma podjetja Samsung in spletišča Reddit poročajo, da korejski telefoni sami od sebe pošiljajo naključna sporočila in fotografije.

Uporabniki Samsungovih telefonov so odkrili, da njihove naprave na skrivaj pošiljajo sporočila naključnim prejemnikom. Čeprav so Korejci sprva trdili drugače in krivdo valili na ameriško podružnico ponudnika mobilne telefonije T-Mobile, gre očitno za napako pri pošiljanju načrtovanih sporočil v hišni aplikaciji Messages. Med prizadetimi so tudi uporabniki najnovejših modelov Galaxy S9. Ker popravka za napako še ni, lastnikom Samsungovih telefonov priporočamo uporabo alternativnih rešitev za pošiljanje sporočil, na primer Googlov program Android Messages.

Iz PR agencije smo v imenu družbe Samsung že dobili odziv, citiramo:

»V družbi Samsung smo v minulih dneh podrobno preučili poročanje uporabnikov omrežja Reddit o domnevnem pošiljanju vsebin s Samsung mobilnih naprav, vendar v povezavi s tem nismo odkrili težav niti v strojni niti programski opremi. Podobnih poročanj uporabnikov drugod po svetu nismo zasledili, bomo pa v prihodnje nadaljevali s preučevanjem dogajanja. Spodbujamo vse potrošnike, da morebitna vprašanja in skrbi naslovijo na slovenski center za pomoč uporabnikom na številko 080 697 267.« 

Samsung

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji