Objavljeno: 2.6.2016 01:00

Samsung odsvetuje nadgradnjo na Windows 10

Po pisanju portal The Register tehnična pomoč podjetja Samsung kupcem starejših izdelkov korejskega velikana odsvetuje nadgradnjo na Windows 10. Težave naj bi bile z gonilniki za veliko število Samsungovih naprav, ki i preprosto ne delujejo pravilno v okolju Windows 10.

Mini raziskava portala The Register je pokazala, da se veliko število Samsungovih pritožuje nad tem, da ne uspejo nadgraditi računalnikov na zadnjo različico okolja Windows, kar pa Microsoft močno pritiska pri vseh svojih strankah. Veliko poskusov nadgradenj se ne končan pravilno, če pa kupec uspe, na tovrstnem računalniku pogosto posamezne komponente ne delujejo pravilno.

Smešno je predvsem dejstvo, da se to dogaja še leto dni po tem, ko je Microsoft uradno predstavil operacijski sistem Windows 10, za katerega so trdili, da je doslej najbolj združljiv z raznovrstno strojno opremo. Tehnična podpora je očitno dosti časa mirila kupce, vendar so zdaj tudi sami obupali in kupcem pravzaprav dajejo nasprotna navodila, kot Microsoft. Velikan iz Redmonda daje le ohlapne izjave o tesnem sodelovanju s strokovnjaki Samsunga, vendar težav ne zanika. A rešitve očitno še nimajo.

(prenosniki Samsung sicer pri nas niso (več) naprodaj)

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji