Objavljeno: 5.6.2016 01:00

Samsung Gear Fit2

Nova generacija Samsungove zapestnice prinaša manjši, a precej širši zaslon, dodatna tipala in nove funkcionalnosti. Za boljšo preglednost in udobnejše rokovanje so tokrat vgradili 1,55-palčni barvni zaslon Super AMOLED, ki nudi ločljivost 432 x 216 pik (predhodnik 432 x 128 pik). Zapestnico poganja Samsungov dvojedrni procesor s taktom 1 GHz in 512 MB RAM. Uporabljen je operacijski sistem Tizen.

Dodatno je vgrajen 4 MB velik pomnilnik, predvsem za shranjevanje glasbe, ki je tako na voljo tudi brez internetne povezave in pametnega telefona. Poleg sprejemnika GPS in žiroskopa ima vgrajen tudi merilnik srčnega utripa. Zapestnica ustreza standardom IP68, zato jo lahko uporabljamo tudi v vodi do globine 1,5 metra in ne več kot 30 minut.

Zapestnica Gear Fit2 je združljiva z napravami Android, podpira pa prenos podatkov v številne programe specializirane za spremljanje aktivnosti. Za športnike bo zelo zanimiva nova funkcija Auto Activity Tracking, ki samodejno zazna, ko začnemo z aktivnostjo (tek namesto hoje) in prične z beleženjem podatkov. Zanimiva utegne biti tudi funkcija Step Challenges, kjer se v rezultatih lahko pomerimo s prijatelji.

Cena zapestnice v ZDA znaša 180 dolarjev, kar je nekaj manj kot pri predhodnem modelu, ki ga zamenjuje.

SHK5SAHj1ZE

ec8NNFMuzdQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji