Objavljeno: 20.7.2015 01:00

Samsung Galaxy Tab S2 se predstavlja

Samsung je pravkar prenovil svoje najzmogljivejše tablice s katerimi konkurira Applovim modelom iPad Air 2. Novi Galaxy Tab S2 prinaša nove dimenzije zaslonov, ki se močno zgledujejo pa Applovih modelih. Namesto dosedanjih zaslonov z diagonalami 10,5 in 8,4 palcev, ponujajo zdaj nekoliko manjše 9,7 in 8-palčne.

Glavni razlog za zmanjšanje zaslonske površine, ki prikazuje sliko v razmerju 4:3 je v naporih inženirjev za zmanjšanje velikosti in teže. Večji model tehta zdaj komaj 389 gramov, manjši pa le 265 gramov. Za primerjavo – Apple iPad Air 2 tehta 439 gramov. Obe tablici imata kovinsko ogrodje in sta debeli samo 5,6 mm. Obe nudita zaslone Super AMOLED z ločljivostjo 2.048 x 1.536 pik, torej natanko toliko kot iPadi. Ta ločljivost naj bi bila menda bolj primerna za branje vsebin od predhodne generacije, ki je nudila ločljivost 2.560 x 1.600 pik.

Tablici seveda uporabljata najnovejši Android 5.0, ki ga poganja Samsungov procesor Exynos 7420 z osmimi jedri in taktom 1,9 oziroma 1,3 GHz (pri manjšem modelu). Tablici imata vgrajen delovni pomnilnik velikosti 3 GB ter pomnilniško enoto velikosti bodisi 32 ali 64 GB.

Vgrajeno je tipalo za razpoznavo prstnih odtisov, reža za kartice micro SD, tablici pa sta na voljo v različicah z vmesniki WiFi in takimi z dodatnim vmesnikom LTE. Samsung prilaga polno različico paketa Microsoft Office, k temu pa pripada še brezplačni račun za rabo 100 GB pomnilnika v oblaku OneDrive, za obdobje dveh let. Tablici Galaxy Tab S2 bosta v prodaji konec avgusta, tedaj pa bodo potrjene tudi cene.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji