Objavljeno: 2.4.2014 01:00

Samsung Galaxy Tab 4

Samsung je uradno predstavil novo, že četrto generacijo tabličnih računalnikov Galaxy Tab. Hkrati so predstavili vse tri velikostne različice, ki še naprej nudijo zaslon z diagonalami 7, 8 in 10,1 palcev. Oblikovno se kar precej razlikujejo od tretje generacije in so primerljivi z zmogljivejšimi modeli Galaxy Tab Pro. To pomeni, da imajo tanjše robove in so ve celoti opazno lažji.

Kar se tiče elektronike je opazno, da želi Samsung z vstopnimi modeli konkurirati najcenejšim modelom na trgu. Procesor ima sicer štiri jedra, a takt le 1,2 GHz, pomnilnik je velik 1,5 GB, zaloga Flash RAM pa 16 GB. Za današnje čase nudijo razmeroma skromno ločljivost 1280 x 800 pik, kar pa je enako kot pri konkurenci. Dobra novica je, da imajo vsi modeli režo za kartice micro SD, dve video kameri (z 1,3 in 3 milijoni pik), na voljo pa bodo tudi v različicah z vmesniki LTE.

Dobra novica je tudi ta, da bodo vsi modeli že na začetku opremljeni z najnovejšim Androidom 4.4. Cene bodo znane šele ob začetku prodaje, ki bo povsod začela pred poletjem. Kljub temu lahko pričakujemo, da bo osrednji model z 8-palčnim zaslonom stal okoli 300 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

k0ki | 2.4.2014 | 09:04

pomnilnik j velik

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji