Objavljeno: 7.3.2018 14:00

Samsung Galaxy S9 in S9+ tudi pri nas

Samsung je uradno predstavitev novih telefonov Galaxy S9 in S9+ teden po svetovni premieri v Barceloni pripravil tudi pri nas.

Na predstavitvi v Ljubljani smo novinarji imeli možnost na hitro preizkusiti novo kamero z mehansko zaslonko (omogoča sicer le dve stanji), ki naj bi se bolje obnesla v mraku in ki je na modelu Plus na voljo v izvedbi z dvema objektivoma (to omogoča portretni način z efektom bokeh). Nekaj pozornosti so poželi tudi novi animirani smeški (animoji), ki jih je prvi uvedel Apple na iPhonu, precej hitro pa povzel tudi Huawei, na voljo pa je bila tudi nova priklopna postaja Dex Pad, ki po novem omogoča tudi upravljanje s prsti na telefonu, kar je prvi prikazal Huawei.

Hudega navdušenja vendarle ni bilo, saj je devetka padla v "liho leto", ko so Samsungovi teležni deležni le manjših sprememb v primerjavi z leto dni starejšim modelom. Omenimo lahko še možnost zelo počasnih video posnetkov, novejši/hitrejši procesor in 6 GB pomnilnika v modelu S9+. Telefona sta že v predprodaji, najhitrejši ju bodo dobili že ta petek, redna prodaja pa se začne drug teden. Cena modela S9 je 849 evrov, modela S9+ pa 949 evrov. 

Še za hec - če si pogledate fotografijo, ki smo ja na hitro naredili na prireditvi - kateri je lanski model S8+ in kateri S9+?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji