Objavljeno: 6.7.2021 10:11 | Teme: samsung, android, pametni telefon

Samsung bo v kratkem predstavil nove preklopne telefone

Samsung bo na svojem dogodku Unpacked predstavil nova preklopna telefona Z Fold3 in Z Flip3, ob bok pa jima dal še nove slušalke Buds2 in uro Watch4.

Dogodek bo potekal enajstega avgusta, preko spleta. Najdražja nova naprava bo velik preklopni telefon Z Fold3, ki do neke mere nadomešča tudi opuščeno serijo Galaxy Note, saj bo ponudil tudi podporo pisalom S Pen (te podpira tudi serija Galaxy S21). Na zunanji strani bo 6,23-palčni zaslon, ki bo ob odprtju meril 7,55 palca, v obeh primerih gre za Super AMOLED. Uporabljal bo procesor Snapdragon 888, imel bo 12 GB pomnilnika, nameščen bo seveda Android 11. Na zadnji strani naj bi bili trije fotoaparati, en fotoaparat bo še pod prednjim (torej manjšim) zaslonom, še en pa pod notranjim (večjim) zaslonom. Bojda naj bi bila cena nižja kot pri predhodniku, koliko točno bo veljal, pa se v tem trenutku še ne ve.

O telefonu Z Flip3 je v tem trenutku znanega nekoliko manj. Pričakuje se uporaba istega procesorja, torej Snapdragon 888, po govoricah sodeč bo tu na voljo 8 GB pomnilnika in akumulator velikosti 3.500 mAh. Na zunanji strani bo zaslon diagonale 1,9 palca, ob odprtju pa bo postal 6,7-palčni. Serija Z Flip se namreč odpira v navpični smeri, torej podobno kot klasični stari »flip« telefoni.

Nova bo tudi ura Watch4, ki bo prva Samsungova ura od opustitve sistema Tizen - na uri bo namreč Wear OS z novim uporabniškim vmesnikom One UI. O uri še ni veliko znanega, naj pa bi vsaj en izmed modelov ponujal Samsungov vrtljivi obroč okoli številčnice (model Classic). Cene se naj bi začele pri 350 evrih, na voljo bodo velikosti od 40 pa do 46 mm.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji