Objavljeno: 12.2.2015

Ročno delo se izplača

Po internetu je zakrožila fotografija Kitajke, ki sedi pred množico telefonov (iPhone 5s), spremno besedilo pa pravi, da gre za »Pridno delavko, ki manipulira lestvico aplikacij v App Storu«. Delavka naj bi namreč po vrsti nameščala in odnameščala določene aplikacije. Razlog? Število prenosov aplikacij v Applovi trgovini z aplikacijami je tista magična številka, po kateri Apple odloča, katere aplikacije se bodo v trgovini pokazale najprej. In jih bodo zato »pravi« uporabniki bolj verjetno zares namestili.

Zakrožila je še druga slika, ki domnevno kaže tudi cenik omenjene storitve, ali sta obe fotografiji (oz. razlagi le teh) resnični, pa je nemogoče ugotoviti. Res pa je, da Apple uspešno zatira programske »nameščevalce« aplikacij, zato se zdi, da je človeška delovna sila trenutno edino, kar jih lahko prelisiči.

Pred časom smo že pisali o tržnici dela Fiverr, kjer sicer zlahka najdemo ponudbe za pozitivno ocenjevanje aplikacij, kar je drug način goljufanja na tržnicah. Tipično tri pohvale stanejo 5 dolarjev, kar je tudi sicer standardna cena na Fiverrju, za skorajda karkoli.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji